Moj blog je premesten!

Bicete odmah prebaceni na novi blog. Ukoliko se to ne desi, molim kliknite na
link
i osvezite svoje favorite.

Tuesday, May 19, 2009

Shoping na Tasosu i u Solunu

Za kupoholicare i ljubitelje sopingovanja Tasos bi mogao biti razocarenje. U svakom mestu ima puno prodavnica, ali mahom kineske robe kao i u Srbiji. Jedina razlika je u tome sto je ista roba znatno skuplja nego kod nas. Ipak u svakom mestu postoji i nekoliko prodavnica malo bolje firmirane robe. U Limenariji se pored plaze nalazi Replay prodavnica, a preko puta marketa Maliatos nalazi se butik u kome mozete naci robu marke Diesel, LeeCooper, Levis, Toi Moi, B&B i slicno. Postoji i butik sportske opreme Puma, zove se Lorenzo...Tako cete u svakom mestu moci kupiti ponesto, iako izbor nije preveliki, a cene su vise nego kod nas.

Ukoliko dolazite sopstvenim prevozom za shoping vam naravno preporucujem Solun.
Ako nemate puno vremena najbolje je krenuti iz centra Soluna prema Halkidikiju. Na putu za Halkidiki naicicete na JUMBO, Mega Outlet, Cosmos, Ikeu...

Jumbo je decja robna kuca u kojoj mozete naci sve sto vam je potrebno za decu od najmanjih uzrasta do 12-13 godina. Mozete kupiti skolski pribor, garderobu, igracke, slatkise... Za obilazak cele robne kuce potrebno vam je nekoliko sati. Osim ogromnog izbora svega i svacega bitno je i to sto su cene jako niske.

Svratila sam do Jumba pre nekoliko dana na putu za Srbiju i kupovala poklone. Garderoba za bebe kosta od jednog evra do deset evra, a za decu do 12 godina od 4evra do 10e. Za taj novac mozete kupiti haljine, majice, pantalone, kosulje...Ima robe koja nije nekog kvaliteta, ali moze se naci i jeftina i kvalitetna roba. Decji kupaci kostimi kostaju do 10evra. Na igracke sam samo bacila pogled, ali toliko ih je bilo da nisam imala strpljenja da ih razgledam.

Iako sam provela 2 sata u robnoj kuci za to vreme nisam pogledala ni trecinu ponude.
Obratite paznju na stvari koje se nalaze na samom ulazu. Tu su igracke na specijalnom popustu zbog nekog felera. Obicno je cena nekoliko puta manja, jer igracka nema kutiju ili nesto slicno. Kupila sam svojoj bratanici decji suncobran, sto i dve stolice za plazu za 14 evra, jer nemaju kutiju. Komplet sa kutijom kosta oko 45 evra.

U Jumbu mozete naci i stvari za kucu po jako niskim cenama. Zato neka vam JUMBO bude na prvom mestu ukoliko imate dece. Jos da dodam da izbor garderobe nije toliko veliki kao izbor igracaka.

U blizini se nalazi Ikea o kojoj ne treba puno da pricam. Osim stvari za kucu u njoj mozete lepo rucati po jako niskim cenama. Hot dog kosta 60 centi i jako je popularan i ukusan. Kupila sam 2 hot doga i sladoled za 1,5 evro i mislila da su pogresili. Sto se hrane u restoranu u Ikei tice cene su takodje jako niske. Uzeli smo 3 porcije razlicitih jela sa pomfritom uz svako od njih, 4 salate, 2 soka, kafu i platiti 11evra. Mozete kupiti plasticnu casu za 60 centi i neograniceno tociti osvezavajuca pica...

Cosmos je ogroman trzni centar gde mozete kupiti kvalitetnu i firmiranu garderobu, ali ne i jeftinu. Tu postoje i kafici, kuglana, bioskop, veliki super-market...

U Mega outletu imate zaista veliki izbor firmiranih stvari, ali po veoma niskim cenama. Sredinom jula pocinju veliki popusti i traju do kraja avgusta. Za vreme snizenja mozete kupiti parfeme po nizim cenama u odnosu na one u Free shopu.

Kada ste vec u tom delu prema Halkidikiju (na takozvanom Ring roadu)mozete svratiti u Magic park, koji se nalazi odmah pored Cosmosa, ali i u Waterland koji pocinje sa radom 26. maja. Ulaznica kosta 14 evra.

15 comments:

tajci said...

Ne mogu da verujem!Upravo "stigoh" na blog resena da te pitam da li znas nesto o Jumbo-u i ostalim shoping centrima u Solunu,kad ono tekst bas o svemu tome.Hvaaaalaaa!Reci mi samo jedno:Cula sam da Jumbo postoji i u Kavali?Jel' to tacno?

Mari said...

Nikana, sve pohvale za blog! Hvala ti puno na ovako dobrim informacijama! I mene interesuje shoping u Kavali, jer na Tasos dolazim autobusom, pa bih mozda mogla otici do Kavale na par sati, ako tamo ima sta da se obidje, a i poneka jeftinija robna kuca?

Pozdrav iz Novog Sada:)

Mari said...

Posto cemo biti smesteni u Limenasu, mozda nam je Keramoti bolja varijanta za obici, ako tamo ima nesto da se vidi?

Hvala:)

kale said...

Molila bih te da ako mozes da malo opises put iz Srbije do Tasosa za nas koji idu svojim kolima.....
Tipa koliko ima kilometara,koliko se putuje trajektom,koje su cene istog itd.
unapred hvala

Unknown said...

www.google.rs
tu ces naci sve :)
ili ovde
http://www.putovanja.info/forum/index.php?showforum=32

Unknown said...

a imas i na ovom blogu temu na tu temu, potrazi na desnoj strani

kale said...

Neso,hvala na informacijama,pronasla sam sve,opis je odlican:):):)
pozz

Unknown said...

Zurka non stop u Ikei :)
jel i pivo spada u osvezavajuca pica ;)

Nikana said...

Pozdrav svima...jos uvek sam u Srbiji i provodim vreme s roditeljima i prijateljima...ne zamerite sto pravim pauzu u pisanju...od ponedeljka sam na Tasosu...pozdrav svima...

Unknown said...

mozes li napisati nesto o lokalnom(grckim) prepaid karticama za mobilne? koliko su poruke i razgovori prema srbiji i u lokalu? koji operater je najpovoljniji? tako nesto..
hvala i pozdrav(nema te nesto? :)

takilaki said...

Interesuje me da li ce snizenja ove godine u Grckoj krenuti nesto ranije nego obicno obzirom na opstu ekonomsku krizu?I da li je bolje svratiti do cosmosa ili Autleta tj. gde mogu da se nadju povoljnije cene za parfeme na primer?

Nash-Nish said...

Postovanje Nikana!

Zeleo bih, ako mozes nesto da napises o hotelu-apartmanu ESPERIA u Potosu, koji ove godine treba da primi prve goste!

Pozdrav!

Anonymous said...

Nikana zanima me samo vreme kakvo ce da bude u narednom periodu posto stizemo na Tasos u subotu.
Vidim da imas na blogu neki izvestaj o vremenu interresuje me da li je pouzdan

magia said...

Ćao NikAna!!!!!!!
Sasvim slučajno naleteh na tvoj blog. ODUŠEVLJENA sam. Prvo što uopšte postoji, što je detaljan, što ga piše neko ko zaista uživa u tome i ko želi da prirodne lepote Tasosa podeli sa drugima.
Do sada sam bila tri puta na Tasosu i vraćam mu se četvrti put (za koji dan od 16.06.)
Molim te napiši mi tvoj mail, javi ukoliko ti nešto treba iz Srbije (osim Plazme) i vidimo se. Bićemo smešteni u Limenasu, vila Aleksandra.
Pozdrav

magia said...

Imaš dara i šarma za turizam. Jesi li razmišljala možda o tome?!?:)